p1030103Mijn naam is Thomas Huijgen. Al van een vroege leeftijd heb ik mij geïnteresseerd in de oosterse filosofie en vechtkunst. In 2007 ben ik de Japanse vechtkunst Aikido gaan beoefenen. Via het aikido ben ik in aanraking gekomen met Shiatsu. Ik was meteen gefascineerd wat een effect shiatsu had op mijn lichaam. De combinatie van Oosterse geneeskunst en het fysieke contact gaf mij de interesse om mij hierin verder te verdiepen.
 
In 2009 ben ik gaan studeren aan de Amsterdamse school voor Iokai Shiatsu. In 2013 heb ik mijn diploma behaald onder Sasaki sensei en Eloise Sewell. Tevens heb ik het diploma behaald in de basis westerse geneeskunst, waardoor ik geregistreerd ben bij de RBCZ. Hierdoor worden behandelingen vergoed door de meeste zorgverzekeraars.Iokai Shiatsu spreekt mij aan omdat de klassieke oosterse geneeskunst de basis vormt van deze vorm van Shiatsu.
Ten grondslag van de werkwijze ligt de Taoïstische filosofie (yin & yang). Dit houdt in dat alles in de wereld op tegengestelden (denk aan: man/vrouw, licht/donker, warm/koud, etc…). Zo ook valt het wezen van de mens te analyseren. Hierdoor kan er een diagnose worden gesteld wat er omgaat in het lichaam en daarop een effectieve behandeling worden toegepast.Het Iokai Shiatsu onderscheidt zich van andere vormen van Shiatsu door de intensieve training in de verschillende vormen van klassieke diagnoses. Dit zijn: buik diagnose (“Anpuku Jutsu”), rug diagnose, pols diagnose en meridiaan diagnose.
 
Buiten het Shiatsu ben ik docent Aikido en Katori Shinto Ryu. Ik heb een aikido school in Amsterdam-Zuid, waar de zwaard kunst Katori Shinto Ryu wordt beoefend. http://www.chushin.nl/